Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український МЗС визнав, що висилав російських дипломатів

Четвер, 30 липня 2009, 11:36

МЗС вже отримало від Росії офіційний документ, в якому йдеться про рішення вислати з території цієї держави двох українських дипломатів.

Про це у четвер повідомив т.в.о міністра закордонних справ України Юрій Костенко, передає УНІАН.

"У нас уже є офіційна інформація про те, що вчора ввечері статс-секретар МЗС Росії Григорій Карасін на зустрічі з послом України в Росії Костянтином Грищенком сказав, що у зв’язку з такою ситуацією (рішення України вислати двох російських дипломатів) вони вчинять відповідним чином", - сказав він.

Костенко додав, що ця інформація в міністерстві є, і вона наразі зараз вивчається, аналізується українськими дипломатами.

Як наголосив Костенко, українська сторона, ухвалюючи рішення про висилання російських дипломатів, діяла виключно у рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року.

"Це для нас головне. Для нас головне, щоб у наших відносинах була транспарентність, розуміння, були відносини взаємовигідні…", - зауважив він.

"Не можна суміщати діяльність професіонала-дипломата з іншою, наприклад втручатися у внутрішні справи країни", - сказав Костенко.

Водночас він також повідомив, що український МЗС не отримав від Росії будь-якої інформації щодо конкретних звинувачень до українських дипломатів, які висилаються звідти.

"Завжди бувало так у дипломатичній практиці – це як відповідь, без всяких пояснень", - констатував Костенко.

Раніше Росія заявила про намір достроково завершити місію генерального консула України в Санкт-Петербурзі та одного з радників посольства України в Москві.  Оскільки Україна "припинила" дію стосовно російського консула, рішення російської сторони щодо консула України в Санкт-Петербурзі також буде припинено, зазначав МЗС Росії.

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство закордонних справ України відкликало акредитацію співробітника Посольства Росії в Україні, який курирував діяльність Чорноморського флоту Володимира Лисенка.

27 липня в ЗМІ з`явилася інформація, що Київ висилає з країни ще одного російського дипломата, генерального консула РФ в Одесі Олександра Грачова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...