Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко назвав російських дипломатів шпигунами?

Четвер, 30 липня 2009, 12:44

У апараті Радбезу називають "радянською практикою" відповідь Росії на дії України щодо російських дипломатів.

Про це перший заступник секретаря РНБО Володимир Огризко сказав журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не можна порівняти те, що відбувається в діяльності зазначених російських, так званих дипломатів, з тим, що сьогодні намагаються у відповідь вислати з Росії двох дипломатів, які жодним чином не порушили жодного положення Віденської конвенції", - підкреслив екс-глава МЗС.

"Тобто це така собі давня, радянська, совкова, махрова практика реакції на абсолютно законні дії держави", - сказав Огризко.

Він також додав, що подібні скандали були у свій час і у провідних країнах Європи. "Тобто країна, що висилає шпигунів, діє відповідно до Віденської конвенції. У відповідь висилають абсолютно безневинних дипломатів, які займаються своєю роботою", - зазначив він.

У цій ситуації, за його словами, Україні варто продовжувати дотримуватися норми Віденської конвенції і забороняти на території країни діяльність тих людей, що під прикриттям дипломатичного статусу займаються не дипломатичною діяльністю.

"Однак разом з тим варто розуміти, що це, безумовно, матиме відповідну реакцію іншої сторони", - підкреслив Огризко.

Також він проінформував, що якщо Росія висилатиме українських дипломатів, то українська сторона направить нових. Однак він не виключив, що російська сторона може не дати акредитацію для роботи нових українських дипломатів на її території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування