Депортовані з Молдови українці сподіваються, що влада відреагує

Четвер, 30 липня 2009, 13:39

Комітет виборців очікує від української влади офіційної реакції на депортацію Молдовою 5 спостерігачів за виборами в рамках місії ENEMO.

Про це сказав голова місії ENEMO - керівник донецького відділення КВУ Сергій Ткаченко на прес-конференції, передають Українські новини.

Він повідомив, що під час парламентських виборів Молдова також відмовила у в'їзді 11 грузинським спостерігачам з місії ENEMO.

"Молдовська влада дискредитувала не тільки міжнародних спостерігачів, але й конкретні країни. Грузія вже заявила ноту протесту із приводу затримання своїх громадян", - сказав Ткаченко.

"Ми очікуємо подібної реакції й від української влади на виселення на незаконних підставах з території Молдови громадян України", - зазначив він.

За його словами, влада України повинна як мінімум просити офіційних роз'яснень у Молдови таких дій щодо українців.

Голова КВУ Олександр Черненко вважає, що ситуація, яка склалася навколо роботи місії ENEMO, дискредитувала вибори.

Він припустив, що діюча влада Молдови, бачачи, що програє на виборах, вирішила делегітимізувати вибори, щоб мати можливість їх заперечити.

Як повідомлялося, Молдова 28 липня депортувала 5 представників КВУ, які мали намір взяти участь у спостереженні за парламентськими виборами в Молдові в рамках міжнародної місії спостерігачів ENEMO.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування