У справі Гонгадзе можуть довести причетність екс-керівників країни?

Четвер, 30 липня 2009, 14:43

Розслідування справи Гонгадзе може довести причетність до замовлення цього вбивства екс-керівників держави і держустанов.

Таку думку висловив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в четвер, повідомляє Ліга.net.

Міністр підкреслив, що якщо в справі затримання екс-генерала МВС Олексія Пукача ніякої політики немає, то в самій справі про вбивство Георгія Гонгадзе політики дуже багато.

"Безумовно, тут буде політика. Політика тут буде в тому, що в ході розслідування цієї справи може бути доведена причетність до замовлення цього злочину колишніх високих керівників держави або державних інститутів", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи має він на увазі колишніх або нинішніх керівників держави, Луценко зазначив: "Тих, хто тоді був керівниками держави або державних інститутів. Хто вони зараз... Ну, колишніми не бувають, ви знаєте, в українській політиці - тим паче".

При цьому міністр звернув увагу на інформацію про причетність до даної справи високих чинів МВС.

"У ході судового розгляду (у справі Гонгадзе) були зафіксовані покази колишніх співробітників міліції, що зараз засуджені на великі терміни позбавлення волі, щодо причетності до цієї справи високих посадових осіб МВС, і не тільки МВС", - зазначив Луценко.

"Нагадаю, що колишній співробітник МВС, водій Пукача вказав на те, де відбувся злочин, як він відбулося. Після цього він завіз Пукача в один з київських ресторанів, і цей, тепер уже засуджений, співробітник міліції - водій стверджує, що біля цього ресторану він також бачив службові автомобілі, якими користувалися Фере і Дагаєв", - додав міністр.

Відповідаючи на запитання щодо експертизи фрагментів черепа, що може належати Гонгадзе, Луценко сказав, що, на його думку, було б доречним, якби до цієї процедури були залучені також закордонні експерти.

Як відомо, на проведенні експертизи фрагментів черепа закордоном наполягає адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

Разом з тим, Луценко виразив упевненість, що ніхто не в праві з моральної точки зору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...