ОБСЄ і СНД похвалили вибори в Молдові

Четвер, 30 липня 2009, 16:56

Спостерігачі від ОБСЄ і СНД зійшлися в думці, що вибори в Молдові відповідають міжнародним стандартам.

Так у доповіді ОБСЄ підкреслюється, що "у ході виборчого процесу виявилася необхідність продовження демократичних реформ, для того щоб відновити суспільну довіру".

"Я задоволений тим, як проводилися ці вибори. Багато зобов'язань перед ОБСЄ були виконані, однак залишаться важливі виклики, якщо відсутність довіри між політичними партіями країни і виборцями не буде переборено", - сказав глава делегації Петрос Ефтімою.

У той же час Ефтімою вказав на недоліки в роботі ЗМІ, підкресливши, що "основні телевізійні канали віддавали перевагу правлячої партії комуністів".

Глава делегації Європейського парламенту Маріан-Жан Марінеску заявив журналістам, що на жаль, ми не може сказати, що ці вибори відповідають усім міжнародним критеріям. "Однак загальна оцінка виборів позитивна", - сказав він журналістам.

У свою чергу глава місії СНД з моніторингу виборчої кампанії Сергій Лебедєв заявив, що "вибори можна визнати демократичними".

"Акредитовані Центральною виборчою комісією РМ національні спостерігачі від усіх політичних партій мали можливість щохвилини стежити за процесом голосування. Фальсифікація виборів у таких умовах практично неможлива", - сказав він.

Раніше ЦВК Молдови відмовив в акредитації українським спостерігачам у місії ENEMO.

Новости Молдова, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування