Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія звинуватила Росію в обстрілі своєї території

Четвер, 30 липня 2009, 18:43

МЗС Грузії звинувачує Росію в порушенні угоди про припинення вогню в зв'язку з обстрілом у ніч на четвер грузинських сіл з боку Цхінвалі.

Про це йдеться у поширеній у четвер заяві МЗС Грузії.

"Згідно з інформацією МВС Грузії, 29 липня о 23:30 з боку окупованої Росією грузинської території, зокрема, з боку Цхінвалі у напрямку грузинських сіл Земо Хвіті і Земо Нікозі, а також по посту грузинської поліції протягом години вівся інтенсивний вогонь з автоматів, кулеметів і мінометів", - зазначили у МЗС Грузії.

За інформацією відомства, у момент, коли вівся вогонь по грузинської стороні, МВС Грузії спробувало зв'язатися з російською стороною по "гарячій лінії", яка створена в рамках механізмів щодо запобігання інцидентів, однак російські військові не вийшли на контакт.

У зв'язку з цим МЗС Грузії поклав відповідальність за обстріл на Росію, так як "РФ здійснює контроль над окупованих територіями Грузії".

"Зазначена вкрай небезпечна провокація є черговим проявом порушення російською стороною угоди про припинення вогню від 12 серпня 2009 року", - йдеться у заяві.

Грузинський МЗС також звинуватив Росію у блокуванні роботи місій ООН та ОБСЄ у Грузії, і знову заявив про необхідність допуску в Абхазію і Південну Осетію спостерігачів Євросоюзу.

Між тим, за даними південоосетинської сторону, в ніч на четвер околиця Цхінвалі була піддана мінометному обстрілу з боку грузинського села Нікозі.

Як повідомили у Міноборони республіки, у бік житлового масиву були випущені дві мінометні міни.

У зв'язку з цим президент Південної Осетії Едуард Кокойти заявив: "Вночі із зони відповідальності європейських спостерігачів з території Грузії був здійснений обстріл передмість Цхінвалі з великокаліберної зброї. Бездіяльність і тенденційний підхід європейських спостерігачів фактично заохочує провокації з грузинського боку".

Він додав, що грузинська сторона мінує кордон з Південною Осетією, щоб не допустити повернення мешканців республіки грузинської національності у Південну Осетію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування