Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка лякають латиноамериканськими наслідками кредитів МВФ

Четвер, 30 липня 2009, 19:59

Президент Віктор Ющенко переконаний, що у разі відсутності реформ кредити МВФ принесуть більше шкоди, аніж користі.

Про це йдеться у заяві прес-служби президента.

"Програма з МВФ передбачає здійснення низки економічних реформ, мета яких – виправлення економічної політики та посилення здатності України протистояти кризі", - наголосили у секретаріаті президента.

"Але вже сьогодні очевидно, що ці кошти будуть використані не для підтримки економіки до моменту отримання ефекту від вжитих заходів, а для подальшого фінансування статус-кво та всілякого уникнення непопулярних рішень", - наголошується у заяві.

Прес-служба наголошує, що уряд не виконує ряд положень, які містяться у меморандумі про співпрацю з МВФ.

"Зокрема, уряд не виконав зобов'язання щодо підвищення тарифів на природний газ для окремих категорій споживачів, не запровадив графік щоквартального коригування цін на природний газ з метою зменшення дефіциту коштів "Нафтогазу", - йдеться у заяві.

"Затверджений фінансовий план НАК взагалі не свідчить про готовність запровадження структурних заходів, спрямованих на оздоровлення фінансової ситуації, підвищення прозорості та ефективності корпоративного управління компанією", - вважають у секретаріаті.

У повідомленні йдеться, що "прем'єр неодноразово заявляла, що бюджет на наступний рік формуватиметься, виходячи з принципів заветованого Бюджетного кодексу...Водночас відмова від зміни принципів формування бюджету також була умовою меморандуму з МВФ".

"Фактично єдиний попередній захід, що виконано, – це прийняття закону щодо особливостей проведення заходів фінансового оздоровлення банків, на прийнятті якого наполягав президент", - наголосили у секретаріаті.

"Таке відношення до економічної програми з МВФ може призвести, зокрема, до того, що наступний перегляд програми з МВФ буде надзвичайно важким з огляду на бажання уряду реформувати економічну політику до президентських виборів в Україні", - йдеться у повідомленні.

"По-друге, кожен день затягування з необхідними заходами погіршує наслідки у майбутньому, адже відбувається виснаження всіх ресурсів на підтримку нежиттєздатної, популістичної моделі державних фінансів", - наголосила прес-служба.

"У світовій історії є приклади наслідків такої політики – у низці латиноамериканських країн у 90-х роках залучалися невиправдано значні обсяги зовнішніх запозичень для фінансування неефективної економічної політики", - заявили у секретаріаті.

Прес-служба наголошує, що президент "проти того, щоб Україна поповнила цей перелік криз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування