У Медведька вимагатимуть арешту Кучми й Литвина

П'ятниця, 31 липня 2009, 11:29

Депутат Григорій Омельченко вимагатиме арешту екс-президента Леоніда Кучми і спікера Володимира Литвина.

Як заявив він в інтерв’ю "Україні молодій", таке звернення він направить генпрокурору Олександру Медведьку у зв’язку зі "справою Гонгадзе".

"Попри те, що Верховна Рада перебуває на канікулах, я внесу депутатське звернення на ім’я генпрокурора України про порушення кримінальної справи і взяття під варту Леоніда Кучми, а також про порушення кримінальної справи проти Володимира Литвина і внесення у парламент подання (як і щодо Лозинського) про позбавлення депутатської недоторканності, згоду на затримання і арешт Литвина", - сказав Омельченко.

"Щоб довести, чи були Кучма з Литвином замовниками убивства журналіста, вони повинні бути заарештовані і з ними необхідно провести слідчі дії", - впевнений він.

Омельченко нагадав, що у березні 2004 року "наша тимчасова слідча комісія дійшла висновку, що екс-президент Кучма, тодішній голова адміністрації президента Володимир Литвин, міністр внутрішніх справ (Юрій) Кравченко і голова СБУ (Леонід) Деркач є співучасниками злочину, передбаченого ч. 2 і 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України "Організація і викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, вчинене групою осіб за попередньою змовою, що призвело до важких наслідків, тобто смерті".

"Отже, нині є всі підстави для порушення кримінальної справи та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Кучми, Литвина, Деркача як співучасників злочину, безпосередньо причетних до підбурювання та організації викрадення Гонгадзе", - впевнений депутат.

"Я стверджую, що нині зібрано достатньо доказів, які дають можливість притягнути до кримінальної відповідальності цих трьох діячів", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News