Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не бачить проблеми, щоб поставити крапку у справі Гонгадзе

П'ятниця, 31 липня 2009, 12:34

Президент Віктор Ющенко вважає, що свідчення екс-генерала Олексія Пукача дозволяють поставити крапку у справі Гонгадзе.

Про це він заявив під час зустрічі з генпрокурором, головою СБУ та міністром внутрішніх справ у п'ятницю.

Ющенко висловив переконання, що "на сьогодні, завдяки роботі СБУ, Генпрокуратура має свідка, який дає інформацію такого характеру, що дозволяє поставити крапку у цій ганебній для України історії".

Президент висловив упевненість, що завершення розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе є значним свідченням для України та світу торжества закону.

Водночас Ющенко відзначив суттєвий негативний вплив на хід слідства з боку представників влади, "небожителів".

"Я знаю про той тиск, який йде на слідство, знаю, як непросто сьогодні працювати правоохоронним органам", – сказав він.

У цьому контексті глава держави наголосив, що правоохоронна система України ніколи не матиме достойного обличчя, якщо такі справи, як вбивство Гонгадзе, не будуть доведені до логічного завершення.

Подякувавши за проведену роботу СБУ, президент сказав, що сьогодні очікує від Генпрокуратури насамперед законності та оперативності у розслідуванні цієї справи, адже кожен день її затримки "обростає політичними сценаріями".

"Я переконаний, через співпрацю з СБУ, МВС, Генпрокуратура законно та оперативно поставить крапку у цій справі", – сказав Ющенко.

Також президент висловив переконання, що на сьогодні немає великої проблеми в тому, щоб посадити на лаву підсудних Віктора Лозінського, завершити справу Гонгадзе, яка протягом багатьох років дискредитувала Україну.

"Я просив би, щоб міністр внутрішніх справ, СБУ, Генпрокуратура відчували вагу відповідальності по цих справах і закликаю усіх вас сьогодні оперативно співпрацювати як в оперативно-розшуковій, так і слідчій роботі", - заявив Ющенко.

"Будьте партнерами, і тоді, переконаний, ви продемонструєте, наскільки в нових умовах може ефективно працювати правоохоронна система", – наголосив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування