Адвокат: Пукача не можна передавати суду без встановлення замовників

П'ятниця, 31 липня 2009, 12:44

Затримання генерала Олексія Пукача не є гарантією викриття замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це в п’ятницю заявила адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

"У політичній ситуації, яка сказалася, у мене є сумніви, що є політична воля на викриття замовників", - сказала вона.

"Сьогоднішній день – це критичний день: або сьогодні слідство візьме напрямок на викриття замовників, і зробить все можливе для цього, або слідство швидко виділить в окреме провадження справу щодо Пукача, передасть її в суд і вже наступного шансу не залишиться", - сказала адвокат.

Вона наголосила, що Мирослава Гонадзе наполягає на недопустимості передачі справи щодо Пукача до суду без пред’явлення обвинувачення замовникам.

"ГПУ має 18 місяців на викриття замовників, і я не бачу в цьому випадку потреби поспішати із переданням справи до суду", - сказала вона.

"Ми маємо Пукача, але не встановлені замовники, співучасники, посібники злочину, і без встановлення цих осіб... відправляти цю справу до суду я не бачу жодного сенсу, крім бажання убезпечити замовників від викриття", - наголосила Теличенко.

Вона вважає, що в такому разі "всі замовники залишаться невиявлені, через певний час збіжить термін давності і перспектив подальшого (розвитку) справи не буде".

Адвокат також наголосила, що вона не отримала відповіді на свою заяву про відвід слідства. Водночас вона отримала відмову на клопотання про ознайомлення з процесуальними документами. Теличенко має намір оскаржити її у суді.

За її словами, підставою для заяви про відкликання керівництва слідчої групи були заяви керівництва ГПУ та СБУ про нічний допит Пукача без захисника, що на її думку є порушенням законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування