Луценка й Піскуна хочуть теж покарати у справі Гонгадзе

П'ятниця, 31 липня 2009, 13:38

Депутат Григорій Омельченко вимагатиме притягнути голову МВС Юрія Луценка до дисциплінарної відповідальності за зволікання з затриманням генерала Олексія Пукача.

"Вимагатиму притягнення до дисциплінарної відповідальності нинішнього керівництва МВС, яке шість років шукало Олексія Пукача", - сказав Омельченко "Україні молодій".

На уточнююче запитання, чи має він на увазі нинішнього голову МВС Юрія Луценка, депутата сказав: "Звичайно!"

"Це неймовірно, але шість років Олексій Пукач перебував у розшуку. За офіційними заявами Генпрокуратури і СБУ, межі України він не перетинав, а знайти його не могли. Це свідчить або про непрофесійність МВС, або про те, що розшуком Пукача ніхто серйозно не займався – більше того, йому допомагали уникати арешту", - заявив Омельченко.

"Адже сам генеральний прокурор Медведько і заступник голови СБУ на прес–конференціях заявили, що їм на певному етапі було відоме місце перебування Пукача в Луганській та Донецькій областях, але його затримати не вдалося, оскільки хтось "злив" Пукачу інформацію про його можливе затримання", - додав він.

"Тож керівництво МВС, зокрема й Луценко, повинно бути притягнуто до відповідальності. Адже розшук Пукача – прямий обов’язок міліції. МВС хіба провело службове розслідування, чому Пукача стільки часу не могли затримати? На ці та інші запитання доведеться відповідати й нинішнім очільникам міліції", - наголосив депутат.

Крім того, Омельченко переконаний, що до відповідальності має бути притягнений і екс-генпрокурор Святослав Піскун, "який на чолі ГПУ не розслідував цю справу (про вбивство Гонгадзе) належним чином".

"Піскун повинен нести кримінальну відповідальність за невжиття належних заходів щодо своєчасного притягнення до кримінальної відповідальності (загиблого екс-голови МВС) Кравченка", - заявляє депутат, наголошуючи, що Піскун не відреагував на попередження про те, що "якщо Кравченка не затримають зараз, він не доїде до Генпрокуратури".

Омельченко також повідомив, що у вересні, "залежно від того, чи будуть порушені кримінальні справи проти Кучми, Литвина та інших", він проінформує ПАРЄ на сесії про належне чи неналежне розслідування справи про вбивство Гонгадзе вже нинішнім генпрокурором Медведьком.

"Оскільки справа перебуває на особистому контролі президента Ющенка, я направлю депутатське звернення до глави держави, щоб він у рамках своїх повноважень дав відповідні доручення Генпрокуратурі щодо притягнення до відповідальності всіх причетних до викрадення і вбивства Георгія Гонгадзе та вчинення інших злочинів режиму Кучми", - повідомив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...