БЮТівці вимагають від Медведька розправитися зі своїм заступником

П'ятниця, 31 липня 2009, 15:50

Депутати від БЮТ просять притягти до кримінальної відповідальності заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це йдеться у депутатському запиті Юрія Прокопчука, Сергія Кошина, Ігоря Єреська й Івана Деньковича на ім'я генпрокурора Олександра Медведька, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У своєму зверненні парламентарі просять генпрокурора дати правову оцінку протиправним, на переконання депутатів, діям Кузьміна.

Вони "виразились у зловживанні ним владою, незаконному звільненні Олексія Донського з посади старшого прокурора – криміналіста прокуратури Києва з особистих мотивів, фальсифікації підстав для такого звільнення".

Зокрема, депутати інформують, що 11 травня 2004 року, будучи прокурором Києва, Кузьмін видав наказ "Про притягнення до дисциплінарної відповідальності", яким звільнив з посади старшого прокурора-криміналіста прокуратури Києва Донського "за систематичне невиконання вказівок керівництва прокуратури".

Насправді ж, за твердженням депутатів, "цей наказ був формою неправомірного тиску Кузьміна на Донського і розправи над ним за розкриття фактів корупції в прокуратурі Києва".

Незаконність цього наказу, за словами бютівців, підтверджена Оболонським райсудом столиці, і Донськой був поновлений на посаді старшого прокурора-криміналіста.

Таким чином, як зазначається у депутатському зверненні, "фактично в судовому порядку знайшло підтвердження навмисне зловживання прокурором Києва Кузьміним" владою і службовими повноваженнями; незаконне звільнення Кузьміним Донського з особистих мотивів; службова підробка, яка проявилась у "внесенні Кузьміним у зазначений наказ недостовірних даних з метою фальсифікації підстав для звільнення Донського з посади".

Депутати просять дати правову оцінку діям Кузьміна, а про результати розгляду депутатського звернення повідомити у встановлений законом термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News