Горбаль каже, що БЮТ вже звинувачував його у причетності до терактів

П'ятниця, 31 липня 2009, 16:25

Депутат-регіонал Василь Горбаль спростовує звинувачення в нецільовому використанні "Укргазбанком" рефінансування НБУ.

Так він прокоментував звинувачення прем`єра Юлії Тимошенко про зловживання в "Укргазбанку" коштами рефінансування, до чого причетна Партія регіонів.

"Враховуючи, що вибори все ближче, й з`являється подібна риторика, яка, на жаль, шкодить як самим банкам, так і, мені здається, самому прем`єр-міністру також", - зазначив Горбаль.

"Це політизування процесу, який не має ніякого відношення до політики", - додав депутат, повідомляє УНІАН.

При цьому Горбаль зауважив, що коли почалося виділення рефінансування, в "Укргазбанку" вже працював куратор НБУ й подавалися звіти щодо цільового використання коштів рефінансування.

"У свій час я спокійно пережив звинувачення деяких членів БЮТ у причетності до терактів 11 вересня. На перших шпальтах газети "Вечірні вісті", яка належить відомій політичній силі, була опублікована цікава стаття про те, що меч "алькаїди" кували в Україні", - сказав він.

"Незважаючи на заяви прем'єр-міністра я вдячний уряду і державі за те, що вони прийняли наше звернення з приводу включення держави в капітал "Укргазбанку" і не шкодую про це", - зазначив Горбаль у коментарі виданню "Публічні люди".

"І тому буду робити все щоб робота банку була стабільною і зрозумілою для його клієнтів і вкладників. "Укргазбанк" як і завжди відкритий для будь-яких перевірок з боку держави в рамках чинного законодавства", - заявив депутат.

Водночас банкір припустив, що причини погроз Тимошенко на його адресу пов'язані з майбутніми виборами.

"Я розумію, що є специфіка передвиборчого жанру, який передбачає знаходження ворогів і їх викриття", - додав регіонал.

Як відомо, перше півріччя 2009 року банк закінчив зі збитками 76 млн. грн. проти 64 млн. грн. прибутку роком раніше.

За результатами докапіталізації "Укргазбанку" за участю держави з 16 липня 2009 року Міністерство фінансів стало власником 81,5789% акцій банку.

За даними міжнародного рейтингового агентства Fitch, "Укргазбанк" до рекапіталізації за участю держави контролювався депутатом Верховної Ради Василем Горбалем (39%) і депутатом Київради Олексієм Омельяненком (29%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування