Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зупинив "безтендерні" закупівлі, схвалені Тимошенко

П'ятниця, 31 липня 2009, 16:52

Президент Віктор Ющенко зупинив рішення уряду, якими "Нафтогазу України" дозволялося закуповувати фінпослуги без тендера.

Про це йдеться в указі президента від 31 липня, оприлюдненому на сайті глави держави.

Ним Ющенко зупинив дію положень постанови Кабміну від 11 березня цього року про деякі питання стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України" у 2009 році та змін до постанов КМУ, затверджених 24 липня.

Пункт 2 зазначеної постанови встановлює, що "Нафтогаз" закуповує фінпослуги з надання кредитів для розрахунків за газ у межах показників свого фінплану, включаючи газ, який буде закачуватися до підземних сховищ, та послуги з його транспортування, закачування і зберігання у сховищах, а також рефінансування кредитів, які залучались для фінансування зазначених витрат у минулих роках, в одного учасника без погодження з Мінекономіки.

А постанова Кабміну від 24 липня запроваджує порядок, за яким механізм здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти не поширюється на фінансові та інші пов'язані з ними послуги, які закуповуються "Нафтогазом".

Президент зазначає, що ці положення не відповідають Конституції України, адже порушують принцип рівності прав суб’єктів господарювання та конкуренції.

Ющенко також звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо відповідності Конституції зазначених положень уряду.

Як відомо, сама Юлія Тимошенко називала законним дозвіл "Нафтогазу" закуповувати фінпослуги без тендеру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...