У Тимошенко вважають "Інтер" російським інструментом

П'ятниця, 31 липня 2009, 18:51

Події, пов’язані з візитом патріарха Кирила, показали, що телеканал "Інтер" є інструментом для поширення російської ідеології в Україні.

Про це заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко у п’ятницю журналістам, перебуваючи з робочим візитом на Львівщині, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

За його словами, візит Кирила носить більш ідеологічний характер, ніж релігійний чи політичний.

"Патріарх виступив в ролі презентатора ідеології сучасної російської держави, яку сьогодні російська еліта хоче представити в світі і реалізувати на території колишнього Радянського Союзу", - сказав віце-спікер.

Томенко зауважив, що ті ідеї, які прозвучали у виступах Кирила, особливо в Донецьку, не можна вважати "ціннісно коректними по відношенню до України".

Він пояснив це тим, що базові речі, які стосуються державницького, національного та релігійного самовизначення відносяться до права українського народу, а не до позиції політиків чи ієрархів.

Віце-спікер зауважив, що непокоїть той факт, що український телеканал "Інтер" виступає в ролі інструменту проведення пропаганди російської ідеології.

"Це робиться не вперше, і складається враження, що подібні дії є важливою складовою поширення російської державної ідеології в сучасній України", - сказав він.

Відповідаючи на питання, як він оцінює інформаційну складову телеканалу "Інтер", Томенко зауважив, що "канал працює за один правилом - для них є два правильних політики: Віктор Янукович та Арсеній Яценюк, Віктор Ющенко, якого зазвичай канал не критикує, і решта політиків, які є або недружніми, або ворогами".

У той же час, на його думку, це не матиме визначального значення для шансів ряду політиків на президентських виборах.

"Не дивує, що канал, який пропагує російську ідеологію, культуру і цінності, підтримує Януковича, але дивує, що він підтримує Яценюка", - сказав Томенко.

Крім того, зауважив він, дивує той факт, що один із власників каналу, який є першим заступником Голови СБУ і якого призначив президент, замість того, щоб опікуватися захистом інформаційної безпеки України, на своєму каналі забезпечує пріоритет інформаційній політиці іншої держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування