Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко переходить на масштабний підкуп виборців - Банкова

П'ятниця, 31 липня 2009, 19:24

Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності в умовах кризи протистояти дешевому популізму, ідеї якого запускаються в суспільство.

Про це йдеться у коментарі головної служби соціально-економічного розвитку щодо необхідності подолання кризових явищ у будівельній галузі, повідомляє прес-служба президента.

"У квітні була розроблена програма, відповідно до якої існує реальна можливість негайно оживити будівельну галузь та вивести її з кризи. Передбачалось, що за цією програмою державна іпотечна установа отримає 1 мільярд гривень для спрямування його населенню шляхом пільгового кредитування", - нагадують у секретаріаті.

"Громадяни, отримавши дешеві кредити, зможуть викупити житло в недобудованих житлових об'єктах, ступінь готовності яких становить більш як 70%", - йдеться у коментарі.

"Президент видав відповідний указ про заходи щодо сприяння добудові житлових об'єктів, яким передбачено відібрати на конкурсних засадах об'єктів та їх забудовників для надання державної підтримки на добудову об'єктів незавершеного житлового будівництва", - наголошують на Банковій.

Служба вважає, що "такий механізм дозволяє за рахунок держави і кредитів добудувати житло, уникнути квартирних пасток тим громадянам, які вже вклали кошти у недобудовані житлові об'єкти".

"За результатами проведених на виконання указу президента конкурсів для надання державної підтримки на добудову об'єктів незавершеного житлового будівництва відібрано близько 120 об'єктів", - йдеться у коментарі.

"Потреба у коштах для їх добудови оцінюється близько 1,7 млрд грн., а загальна площа житла, яка може бути введена в експлуатацію - майже 1,3 млн. кв. метрів житла або більш як 17 тисяч квартир, яких очікують 17 тисяч родин", - заявили у секретаріаті.

"Однак, не враховуючи те, що спад у будівельній галузі за І півріччя становить 55%, Кабмін видав постанову, яка передбачає використання закладених коштів не на добудову житла, а на купівлю квартир на вторинному ринку та роздачу їх за невідомими принципами в кабінеті у прем'єр-міністра", - наголошується у коментарі.

"Тобто, замість того щоб врятувати людей від недобудованої квартирної пастки та подолати стагнацію у будівельній галузі, прем'єр за державний кошт хоче створити для себе черговий передвиборчий квартирний фонд", - вважають у секретаріаті.

"Таким чином, глава уряду, критикуючи всіх за роздачу перед виборами продовольчих пайків, переходить на більш масштабний підкуп виборців", - йдеться у коментарі.

У секретаріаті зазначили, що Ющенко "з метою недопущення неефективного та нецільового використання коштів указом від 22 липня 2009 року зупинив дію зазначеної постанови".

"У нас немає іншого виходу як сконцентруватися навколо ідей, які дозволять запустити ринкові механізми відродження будівельної галузі, дадуть стимули бізнесу повертатися в будівництво та ефективно виконувати соціальні зобов'язання держави перед громадськістю", - зазначила служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...