УКРАЇНІ ДАДУТЬ ГРОШЕЙ НА ГАЗ

П'ятниця, 31 липня 2009, 20:53

Європейська комісія та міжнародні фінансові інституції досягли угоди з Україною щодо реформування українського газового сектору.

Про це йдеться у заяві президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.

"Я дуже задоволений, що була досягнута політична угода з Україною щодо проведення реформ у їх газовому секторі, що відкриває дорогу для пакету фінансової допомоги, який буде наданий Україні міжнародними фінансовими інституціями", - йдеться в заяві.

"Угода повинна забезпечити стабільність, необхідну для значного зниження ризиків майбутньої газової кризи між Україною і Росією, що, в свою чергу, забезпечить безпеку газових постачань, яку очікують країни-члени ЄС і наші споживачі", - зазначає Баррозу.
 
Він підкреслив, що зобов'язання, озвучені прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, мають "гарантувати збільшення прозорості та довгострокову життєздатність українського газового сектору".

"І я дуже сподіваюся, що зазначені чіткі часові рамки порядку денного реформ будуть повністю виконані", - підкреслив президент Єврокомісії.

Баррозу назвав "екстраординарною демонстрацією колективних зусиль" кроки Міжнародних фінансових інституцій щодо знаходження рішення структурних проблем, з якими стикається Україна.

"ЄК продовжуватиме підтримувати реформи в енергетичному секторі в Україні, побудовані на результатах міжнародної конференції з модернізації української ГТС, спільному меморандумі взаєморозуміння у сфері енергетики та переговорах щодо вступу України до Енергетичного співтовариства", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...