Український дипломат залишив Росію

Понеділок, 10 серпня 2009, 10:59

Радник-посланник посольства України в Москві Ігор Бєрьозкін залишив Росію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в українському посольстві.

За словами співрозмовника, у п'ятницю у Бєрьозкіна був останній робочий день, після чого він припинив свою місію дипломата в Москві.

В українському посольстві в РФ підкреслили, що український дипломат залишив Москву без будь-яких протиріч і конфліктів, виконуючи рекомендацію російської сторони про припинення його повноважень у відповідь на аналогічні дії Києва.

Останніми тижнями між Україною та Росією розгорівся дипломатичний скандал. З'явилася інформація про те, що Київ рекомендував Москві припинити виконання повноважень радника посольства РФ в Україні Володимира Лисенка, що вже залишив Україну, і генконсула РФ в Одесі Грачова.

У МЗС РФ висловили з цього приводу обурення. Послу України повідомили, що російська сторона пропонує українській стороні достроково завершити місію генконсула України в Петербурзі й одного з радників посольства України в Москві.

У МЗС України "дзеркальні" дії Москви назвали неадекватною відповіддю. Там пояснили, що Україна рекомендувала залишити територію країни тим російським дипломатам, діяльність яких шкодила нацбезпеці держави.

У свою чергу, Москва, за твердженням Києва, висилає українських дипломатів без будь-якої мотивації.

Пізніше поінформоване джерело в МЗС України повідомив, що українська сторона відкликала рекомендацію російській стороні достроково припинити повноваження генконсула в Одесі Грачова, після чого була припинена і процедура припинення повноважень українського генконсула в Петербурзі Прокопович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування