Реструктуризація боргів "Нафтогазу" ще не дефолт

Понеділок, 10 серпня 2009, 11:42

Вимушена реструктуризація боргів "Нафтогаз України" не є дефолтом.

Про це йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, текст якого має у своєму розпорядженні УНІАН.

Водночас в Fitch наголошують, що цей факт може спричинити негативні настрої серед інвесторів усередині країни.

"Платіж українського уряду по суверенних євробондах на суму 500 млн. дол. 5 серпня свідчить про те, що його здатність і бажання обслуговувати державний борг залишається в силі, будучи підтриманим фінансовою допомогою МВФ", - вважає директор аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах Ендрю Кохун.

Крім того, він додав, що на платоспроможність по українських "суверенах" впливає глибока економічна і фінансова криза, і, окрім того, невпевненість влади у здатності виконати запропоновану МВФ програму напередодні президентських виборів, призначених на січень 2010 року.

30 липня Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента НАК "Нафтогаз України" в іноземній та національній валюті з рівня “B-“ до "CC". Агентство залишило рейтинги у списку Rating Watch, прогноз – "негативний".

Fitch одночасно знизило пріоритетний незабезпечений рейтинг єврооблігацій компанії, випущених на суму 500 млн. дол., з рівня "B" до "CC" і також залишило рейтинг в списку Rating Watch з "негативним" прогнозом, рейтинг поворотності активів по єврооблігаціях – "RR4".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News