Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Швейцарські лікарі Ющенка розповіли, що врятувало йому життя

Понеділок, 10 серпня 2009, 15:16

Доброякісні новоутворення на обличчі президента Віктора Ющенка врятували йому життя після того, як він був отруєний у 2004 році.

Такого висновку дійшли швейцарські лікарі, що лікували і спостерігали за Ющенком, йдеться в статті New Scientist, переклад якої опубліковано на InoPressa.

Пухлини, що після отруєння виросли на обличчі і тілі Ющенка, швидше за все, врятували йому життя, оскільки вони ізолювали діоксин і не дали отруті потрапити в життєво важливі органи.

Також новоутворення полегшили процес детоксикації, оскільки вони виробляли потужні ензими - цитохроми р450.

За словами лікарів, коли восени 2004 року Ющенко вперше поступив до них, він був у дуже важкому стані - рівень діоксину в 50 тисяч разів перевищував припустимий.

Дерматолог Жан Сора, що очолював команду лікарів Ющенка в Женеві, відмовився розкрити деталі лікування, зауваживши, що вони будуть освітлені в доповіді, що має бути опублікована найближчим часом.

Втім, уточнив він, навряд чи їхній досвід буде корисний у випадках слабких і середніх отруєнь.

Сора підтвердив, що при лікуванні використовувалися засоби для схуднення, оскільки діоксин відкладається в жирових тканинах, але вони не були основними.

За 15 місяців лікування тільки половина отрути залишила тіло українського президента – переважно через блювоту і діарею, а також через піт і сечу. "Він ще не повністю очищений, але ми вивели більше 95% (отрути)", - зазначив керівник команди токсикологів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування