Тимошенко розповіла, хто заплатить за черговий мегапроект

Понеділок, 10 серпня 2009, 19:42

До будівництва елеваторів в Україні планується залучити інвесторів з Японії, Канади, Південної Кореї і Китаю.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко в понеділок на нараді з питань розвитку ринку зерна та його інфраструктури у Лохвиці Полтавської області.

"У нас є Японія та Канада, Південна Корея, я переконана, Китай приєднається найближчим часом", - сказала прем'єр.

При цьому Тимошенко доручила Мінагрополітики забезпечити укладання відповідних контрактів до вересня поточного року, розробити проект постанови щодо спрощення дозвільних процедур для будівництва, а також передбачити на наступний бюджетний рік можливість здешевлення відсотків за кредитами на будівництво елеваторів.

Раніше прем'єр заявила, що уряд розраховує за рахунок залучення інвестицій з Японії та Канади до кінця 2009 - початку 2010 року забезпечити будівництво елеваторів загальним обсягом до 3 млн. тонн.

Також Тимошенко доручила перевірити якість зерна, що зберігається на елеваторах, підвідомчих аграрному фонду та уніфікувати вартість їхніх послуг.

"Я просила б Аграрний фонд і Мінагрополітики перевірити: якщо виявиться, що там щось не так, або чогось не вистачає, або не тієї якості - я вимагають негайно звільняти керівників", - сказала Тимошенко.

При цьому вона також доручила відповідним відомствам і міністерству перевіряти якість зерна, яке закупляється, особливості цих закупівель, а також особливості його зберігання.

Крім того, прем'єр доручила провести роботу з уніфікації цін на послуги, які надають державні елеватори та затвердити відповідні рівні цін по групах.

Тимошенко також висловила думку про те, що Аграрний фонд може бути експортером зернових, і підтримала надання йому цього статусу. У той же час прем'єр зазначила, що ринок зернових "дуже складний і можливість виходу на нього для фонду буде досить проблематичною".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування