Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єр візьметься за генно-модифіковані продукти

Понеділок, 10 серпня 2009, 20:15

Прем'єр Юлія Тимошенко пропонує надати держгарантії для будівництва лабораторій з контролю за вмістом ГМО.

"Я хотіла, щоб ми доручили зараз внести постанову щодо концепції будівництва в Україні лабораторій з контролю за ГМО...Я думаю, що ми підемо тут через державні гарантії", - сказала вона на нараді з питань розвитку ринку зерна та його інфраструктури у Лохвиці в Полтавській області.

При цьому Тимошенко доручила Мінагрополітики розрахувати кількість необхідних лабораторій, визначити вартість їх будівництва, країн партнерів у будівництві, а також надати відповідний план-графік робіт, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також прем'єр доручила міністерству вивчити можливості аналізу стану лабораторій і якості ґрунтів в країні і визначитися з можливостями їх дооснащення і модернізації, а також уніфікації вартості відповідних робіт.

Крім того, Тимошенко доручила Мінекономіки, Мінагрополітики та Міністерству охорони здоров’я розробити комплексний законопроект щодо виробництва дитячого харчування.

"Нам потрібно подивитися, які преференції зробити, як підтримати виробництво екологічно чистих продуктів для дитячого харчування", - зазначила Тимошенко і додала, що вже через місяць цей законопроект має буде поданий на розгляд уряду.

При цьому, за її словами, мають бути враховані пропозиції товаровиробників дитячої харчової продукції, повідомляє прес-служба уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування