Ізраїль знайшов Лозінського, але намагається "красиво" вийти з ситуації?

Вівторок, 11 серпня 2009, 11:13

У Генпрокуратурі припускають, що ізраїльські спецслужби уже вийшли на слід екс-депутата Віктора Лозінського, але тягнуть час.

Високопоставлений керівник ГПУ в коментарі "Сегодня" припустив, що ізраїльські спецслужби уже вийшли на слід Лозінського, але "просто вирішують, як красиво вийти з ситуації".

"Щоб і вбивцю не покривати, і Україні не видати, якщо в нього ізраїльський паспорт", - пояснив представник Генпрокуратури України.

"Якщо в Лозінського ізраїльське громадянство, шанси екстрадиції незначні – ця країна не видала нам жодного оголошеного в розшук злочинця", - визнав він.

Як відомо, раніше ЗМІ України та Ізраїлю з посиланням на джерела повідомляли, що Лозінський може перебувати в Ізраїлі. Правоохоронні органи України подали до Ізраїлю офіційний запит про перевірку цієї інформації й можливу екстрадицію Лозінського у випадку її підтвердження.

Однак представник прес-служби ізраїльської поліції Алекс Кагальський заявив, що правоохоронні органи Ізраїлю ще не отримали від Генпрокуратури України належних юридичних обґрунтувань (документів), необхідних для початку розшуку Лозінського, через що розслідування нібито "буксує".

Однак у Генпрокуратурі України пізніше заявили, що виконали всі необхідні дії щодо розшуку екс-депутата, якого звинувачують в умисному убивстві.

"Відправка документів, про які говорить пан Кагальський, компетенція СБУ, МВС і Інтерполу. Саме їм Генпрокуратура доручила шукати Лозінського", - підкреслив начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Первинний запит по лінії Інтерполу в Ізраїль спрямовано. Це вихідний документ для його розшуку. Як тільки знайдуть, і про це стане відомо ГПУ, вона вишле свій запит. Такий порядок. Але якщо ізраїльська поліція вважає, що це треба зробити до затримання екс-нардепа, і це допоможе розшуку – будь ласка, ми готові", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування