Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заява Медведєва лише підвищить рейтинг Ющенка

Вівторок, 11 серпня 2009, 11:57

Експерти вважають, що різка заява президента Росії Дмитра Медведєва підвищить рейтинг Віктора Ющенка на виборах президента.

Про це вони сказали Українським Новинам.

"Цей лист грає на руку Віктору Ющенку й зараз різко збільшує електорат президента, тому що з'являється якась зовнішня загроза з боку Росії й починається об'єднання країни навколо антипода Медведєва. Зараз рейтинги Ющенка можуть збільшиться, особливо в Західній Україні", - вважає директор Інституту Горшеніна Кость Бондаренко.

Він прогнозує, що тимчасова відсутність посла Росії в Україні негативно позначиться на відносинах, але ця обставина далека від остаточної ескалації україно-російських відносин.

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко також вважає, що подібні заяви Медведєва збільшать рейтинг Ющенка.

"Побічно Росія намагається впливати на президентську виборчу кампанію, правда, це може призвести до протилежного ефекту: не виключено, що це трохи додасть голосів президенту Ющенку з боку націоналістично настроєних виборців, особливо із Західної України", - сказав він.

Фесенко спрогнозував, що російський посол прибуде в Україну тільки після інавгурації нового президента України.

"Такого роду заяви можуть тільки мати зворотний ефект і підвищити рейтинг Ющенка, сприяти політичному підйому в країні", - погодився зі своїми колегами директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Він вважає, що звернення Медведєва є симптомом глибокої кризи україно-російських відносин, причому не з вини української сторони.

Карасьов також переконаний, що посол Росії не буде призначений до закінчення президентських виборів в Україні.

Як відомо, Медведєв вирішив відкласти приїзд посла Росії в Україну.

У своєму зверненні він також констатував погіршення російсько-українських відносин під час перебування Віктора Ющенка на посту президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування