Мороз відмовляється від виборів і готовий сунути Симоненка

Вівторок, 11 серпня 2009, 13:11

Лідер Соцпартії Олександр Мороз не висуватиме свою кандидатуру на вибори президента, але готовий підтримати кандидата від Компартії.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Іллічівець" під час робочого візиту до Донецька, повідомляє прес-служба СПУ.

"Ми готові до висування єдиного кандидата на президентських виборах від Компартії. Я ж свідомо відмовляюся від висування своєї кандидатури", - заявив Мороз.

"Заздалегідь відома трійка-четвірка призерів у президентських перегонах. Я не хочу брати в цьому участі: критикувати їх, домагатися підтримки – усе це недоцільно. Набагато важливіше, щоб Соцпартія була представлена в парламенті", - пояснив він.

Мороз зазначив, що "починаючи з 1998 року СПУ тричі зверталася до різних партій лівих сил із пропозицією звільнити виборця від вибору партій цього політичного спектра", тому що "українці не бачать відмінностей між Соцпартією, Компартією, Соціал-демократичною партією і багатьма іншими".

"Але отримували чи пряму, чи завуальовану відмову – кожна з них хотіла подивитися на свій рейтинг. Але ми продовжували цю лінію, навіть коли мали представництво в парламенті", - нагадав лідер СПУ.

"Сьогодні ситуація змінилася, і я звернувся рік тому до комуністів із пропозицією створити єдиний блок – і підемо на вибори єдиним списком. Це дозволить нам набрати близько 12-15% голосів виборців на парламентських виборах і в місцеві органи влади", - упевнений він.

За словами Мороза, зараз "справа за підписанням угоди про принципи формування блоку".

"Це важливо, тому що лідер Компартії Петро Симоненко дещо інакше бачить перспективу лівого блоку – він вважає, що спочатку усі мають підтримати кандидата комуністів на президентських виборах, а потім будемо домовлятися далі", - сказав він.

"Я проти подібної ініціативи – треба домовлятися на березі одразу про усе. Що ж стосується включення до блоку лівих сил – таких партій, як "Справедливість", "Союз лівих сил" і багато інших, – я не заперечую", - додав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News