Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість реагувати на Медведєва Ющенко повчає Тимошенко

Вівторок, 11 серпня 2009, 15:55

Кабмін має зробити все для погашення заборгованості із зарплати.

Про це йдеться в листі президента Віктора Ющенка на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Він нагадав заяву віце-прем'єра Турчинова, що питання погашення заборгованості із заробітної плати перебуває на постійному контролі уряду і що заборгованість із заробітної плати протягом червня 2009 року зменшилася на 7,1 % і на 3 липня становила 1401 млн. гривень.

Проте, наголошує президент, за даними Держкомстату, за станом на 1 липня 2009 року заборгованість збільшилася на 8,7 % порівняно з червнем поточного року і становила 1639,2 млн. грн., на підприємствах державної та комунальної форм власності – 308,2 млн. грн. або 26,7 % від загальної суми заборгованості економічно активних підприємств.

З початку року борг зріс в 1,4 раза, у тому числі на економічно активних підприємствах на 51,7 % і становив 1154,3 млн. грн., або більш як 70 % від загальної його суми.

"Центральні та місцеві органи виконавчої влади належним чином не контролюють своєчасність та повноту виплати заробітної плати, органи статистики недостатньо перевіряють достовірність поданої суб'єктами господарювання звітності. Не повною мірою здійснюють контроль за додержанням законодавства про оплату праці органи державної податкової служби", - наголошує Ющенко.

Також президент констатував, що недоїмка платників страхових внесків до Пенсійного фонду на 1 липня 2009 року становила 2,9 млрд. грн., що на 34,2 % більше, ніж на початок 2009 року.

Про вжиття відповідних заходів президент просить прем'єр-міністра поінформувати його особисто.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування