Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після слів Медведєва на українську владу нападуть хакери?

Вівторок, 11 серпня 2009, 16:12

Звернення президента Росії Дмитра Медведєва до інтернет-громадськості може спричинити хакерські атаки на сайти українських органів влади.

Так вважає заступник голови правління Інтернет-асоціації України (ІнАУ), президент ТОВ "Інтернет Інвест" (доменний реєстратор Imena.UA, хостинг-провайдер Mirohost.NET, Київ) Олександр Ольшанський.

"Можливі DDoS-атаки на якісь офіційні сайти протягом одного-двох днів, як елемент інформаційної війни, але це не буде великою проблемою. Більш тривалі атаки дуже рідкі", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У той же час Ольшанський назвав неможливим повне блокування роботи інтернету в країні за схемами, аналогічними тим, що застосовувалися під час російсько-грузинського конфлікту в серпні минулого року та в Естонії в 2007 році.

"Тоді потужність DDoS-атак була настільки висока, що зовнішні канали цих країн не витримали подібного навантаження і були цілком зайняті запитами, що надходять. Україна істотно краще включена у світовий Інтернет, у нас більше каналів, і вони більш різноманітні. А Грузія була підключена лише двома каналами. До того ж один з них був не дуже хороший", - повідомив експерт.

Коментуючи атаки, що відбулися в кінці минулого тижня, на соціальні мережі Livejournal, Facebook і Twitter, спрямовані ймовірно проти власника прогрузинского блога під псевдонімом 'Cyxymu' ("Сухумі"), Ольшанський назвали їх "неприємними наслідками" інформаційної війни, які, на його думку, непорівнянні з можливим збитком від повного блокування інтернет-доступу.

У той же час заступник голови ІнАУ упевнений, що українські політики значно поступаються російським за вираженням позицій в інтернеті.

"Офіційний Київ буде програвати Москві війни в інтернет-просторі, тому що російський уряд розуміє, що живе в 21-му столітті, а українські політики звикли ставитися до інтернету як до чого поганого", - вважає він, відзначивши при цьому, що тим самим політичний істеблішмент ризикує втратити соціально активну аудиторію в 8 млн українських інтернет-користувачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: