Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко двічі на місяць переходить дорогу Тимошенко

Вівторок, 11 серпня 2009, 16:58

За 27 місяців діяльності уряду Тимошенко президент видав 58 указів про зупинення актів Кабміну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Всього було зупинено 76 урядових актів або близько 1% від загальної кількості ухвалених актів Кабінету Міністрів.

При цьому третина з них (26 актів) стосувалися кадрових питань, під час вирішення яких уряд перевищував власні, законодавством визначені повноваження.

В секретаріаті зазначити, що подібна статистика спостерігалася і за період діяльності уряду на чолі з Януковичем, коли за 16,5 місяця (з 4.08.2006 р. до 18.12.2007 р.) Главою держави було видано 39 указів про зупинення 54 актів Кабінету Міністрів.

"Відтак безпідставними є закиди у занадто частому використанні права "вето" президентом Віктором Ющенком щодо актів діючого уряду", - йдеться в повідомленні.

"Слід наголосити, що при застосуванні конституційного права на зупинення дії актів Кабінету Міністрів президент насамперед має на меті уникнення загроз енергетичній та економічній безпеці держави (питання радника для залучення кредиту НАК "Нафтогаз України", питання розробки Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря та ін.) та недопущення корупційних діянь (питання запровадження платного медичного обслуговування громадян, питання спрямування благодійних внесків на виплату зарплат працівникам закладів освіти, охорони здоров'я тощо)", - зазначають у секретаріаті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування