Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка бояться, що Медведєв буде душити газом

Вівторок, 11 серпня 2009, 17:54

Росія може використати "газовий важіль" у ході президентської виборчої кампанії в Україні.

Про це заявив представник президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Я б дуже не хотів, щоб на додачу до інших нечесних бюлетенів додався ще потужний газовий виборчий бюлетень. Але тональність поведінки російської сторони в останні півроку дає підстави переживати за такий розвиток подій", – сказав він, повідомляє Обком з посилання на УНІАН.

Щодо змісту заяви президента РФ у частині співробітництва в енергетичній сфері Соколовський висловив подив "абсолютно відірваним від реалій трактуванням".

У цьому зв'язку він відзначив, що в січні поточного року Україна продемонструвала усьому світові, що технологічний стан її газотранспортної системи відповідає всім необхідним міжнародним критеріям.

Крім того, Соколовський нагадав, що в березні Україна і Євросоюз підписали спільну заяву щодо планів модернізації української ГТС, у якій закріплена можливість участі в цьому процесі всіх зацікавлених партнерів.

У цьому зв'язку він відзначив, що дотепер російська сторона не виявила офіційної практичної зацікавленості в участі в даному проекті.

"З російської сторони поки що одні розмови. Або вони не готові, або вони бояться. Хоча я переконаний, що російські технології не гірше європейських. Можливо, у росіян не вистачає технологічної відваги", – відзначив Соколовський.

Як повідомлялося, зокрема, у зверненні Медведєва до президента Віктора Ющенка йдеться: "...складається враження, що в Києві послідовно домагаються розриву сформованих економічних зв'язків з Росією, у першу чергу в області енергетики".


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування