Питання про легітимність ЦВК відклали до старту президентських перегонів

Середа, 12 серпня 2009, 11:55

Окружний адмінсуд Києва переніс розгляд справи про легітимність Центрвиборчкому на 14 вересня – до початку президентської виборчої кампанії.

Таке рішення ухвалено на першому засіданні суду у справі про відсторонення від роботи члена ЦВК Анатолія Писаренка 11 серпня, пише "Комерсант-Україна".

Із відповідним позовом до суду звернувся депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, вказавши на досягнення Писаренком граничного віку перебування на держслужбі – 2 березня йому виповнилося 65 років, що відповідно до закону про Центрвиборчком є підставою для дострокового припинення повноважень.

У призначений час до зали засідань прибули представник позивача в суді Дмитро Богуславський і представник ЦВК Наталя Ларіна.

Відкриваючи засідання, суддя Ігор Качур повідомив, що канцелярія суду отримала клопотання голови ЦВК Володимира Шаповала про перенесення розгляду справи в зв'язку з тим, що він перебуває у відпустці.

"Центральна виборча комісія також клопоче про перенесення дати засідання, тому що канцелярія ЦВК у зв'язку з великою кількістю роботи не встигла підготувати необхідні матеріали засідань Центрвиборчкому, на яких був присутній Анатолій Писаренко", - звернулася до судді Ларіна.

За її словами, приводом для зміни дати розгляду справи була й відсутність на засіданні Писаренка.

"У вас же одна справа в окружному адміністративному суді? Інших немає?! – обурено відповів їй Качур. - Будь ласка, передайте привіт канцелярії ЦВК і скажіть, що документи потрібно надавати вчасно"

Між тим Богуславський заявив, що відсутність Писаренка - не підстава для перенесення засідання. Пізніше він сказав, що "таким чином Писаренко затягує судовий процес".

"Я б хотів звернути увагу на те, що 17 вересня – дата початку президентської виборчої кампанії. І якщо ситуація не зміниться – Писаренко голосуватиме усупереч закону про Центрвиборчком, – це загрожує суттєвими негативними наслідками", - заявив Богуславський.

Качур вирішив задовольнити клопотання учасників процесу частково – і оголосив перерву в попередньому розгляді справи до 14 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування