Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У коаліції радять Тимошенко озброюватися після заяв Медведєва

Середа, 12 серпня 2009, 12:22

Українська влада повинна адекватно відповісти на послання президента РФ Дмитра Медведєва.

Про це заявляє заступник голови фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Тарас Стецьків.

"На перший погляд, - зазначає Стецьків, - може здатися, що це неадекватна відповідь на висилку з України двох російських дипломатів та підсвідоме бажання помститися Ющенку за 2004 рік. Ці моменти, безумовно, мають місце, однак вони – лише привід", повідомляє УНІАН.

Російське керівництво усвідомлено взяло курс на ескалацію напруженості у відносинах з Україною, наголосив Стецьків.

Цей курс, за його словами, - "прямий наслідок раніше прийнятої стратегії на реставрацію автократичної Російської імперії, необхідною умовою якої є відновлення панування на пострадянському просторі, в першу чергу, над Україною".

Базова суть послання, на переконання Стецьківа, "полягає у неприкритій зневазі до українського суверенітету, підтвердженні наміру постійно втручатися у внутрішні справи України, а також містить (поки що приховано) ідеологічне обґрунтування ймовірного силового втручання".

"Послання стало можливим з двох причин: тому що перед Україною сьогодні зачинили двері НАТО і ЄС, і тому що українська влада критично ослаблена внутрішньою боротьбою на взаємознищення", - вважає депутат.

На його переконання, на це послання має бути чітка реакція президента України як глави держави та МЗС України, має бути позиція Верховної Ради з чіткою і ясною оцінкою ситуації, можливо, апеляцією до держав – гарантів Будапештського меморандуму.

Уряд має рішуче взяти курс на зміцнення оборонознадтності України, модернізацію збройних сил, відновлення оборонно-промислового комплексу, зауважив Стецьків.

Обов’язковим, за його словами, у цій ситуації є правове врегулювання створення стратегічного запасу газу, перехід на виключно ринковий принцип формування ціни на газ і його транзит.

Також, заявив він, необхідно радикально поміняти інформаційну політику, вживши рішучих адміністративних заходів щодо посилення інформаційної безпеки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування