Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має більше підстав хвилюватися про антиукраїнський курс Москви

Середа, 12 серпня 2009, 17:35

Серед росіян у даний час переважають негативні настрої щодо України і Грузії.

Це незважаючи на те, що в порівнянні з травнем негативні оцінки громадян трохи знизилися, свідчать дослідження "Левади-Центра".

У липні майже половина росіян (47%) заявили про своє негативне ставлення до України і майже дві третини (63%) - до Грузії, хоча в травні це співвідношення було трохи вище - 56% і 69%, відповідно, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними соціологів, у випадку Європейського Союзу і США позитивні оцінки в росіян перевищують негативні - 61% респондентів у липні заявили про своє добре ставлення до ЄС і 47% - до Сполучених Штатів (погано ставляться, відповідно, 22% і 40%).

У свою чергу прес-секретар посольства України в Росії Олег Волошин заявив, що посольство вважає вкрай симптоматичними ці результати.

"Викликає велику тривогу те, що згідно з даними цього дослідження 47% громадян РФ заявили про своє негативне ставлення до України. Серед усіх країн світу за цим показником Україну випереджає тільки Грузія", - зазначив він.

Він нагадав, що в той же час різні проведені опитування українських громадян стабільно показують, що від 75% до 90% українців позитивно відносяться до Росії.

"Публікація відповідних даних соціологічного дослідження "Левада-Центр" тим більше звертає на себе увагу в умовах озвучених на адресу офіційного Києва обвинувачень у свідомому розпаленні антиросійських настроїв в українському суспільстві", - заявив Волошин.

"Об'єктивні соціологічні виміри показують, що скоріше в України є підстави порушувати питання про взаємозв'язок між діями і риторикою російських політиків на українському напрямку і формуванням українофобських почуттів у рядових росіян, які фіксуються", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...