Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти знайшли нову ознаку коаліції БЮТ і ПР

Середа, 12 серпня 2009, 17:57

Урядовий законопроект "Про господарські об'єднання" можна розцінювати як фундамент коаліційної угоди Партії регіонів і БЮТ.

Так вважає юрист Всеукраїнського адвокатського об'єднання "Альянс" Володимир Шабельник.

"Відповідно до законопроекту, державне госпоб'єднання , в особі його органів управління (рада учасників, директор або правління), буде мати практично необмежений контроль над державними підприємствами, його учасниками", - сказав Шабельник в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Як пояснив юрист, законопроект передбачає, що держпідприємства, які входять до складу державного госпоб'єднання виводяться з підпорядкування і управління Фонду державного майна ФДМ і прямо підпорядковуються Кабмінові.

Як відзначає Шабельник, коло таких суб'єктів досить широке, і визначене ст.4 закону України "Про управління об'єктами державної власності", зокрема, серед таких суб'єктів числиться усе той же Кабінет міністрів.

Проектом передбачено, що саме Кабмін приймає рішення про створення і припинення державного госпоб'єднання, затверджує його устав, призначає директора, ухвалює рішення про включення учасника і виключення його зі складу об'єднання, звертає увагу юрист.

Консорціум використовує кошти, що вносяться його учасниками, централізовані ресурси, виділені на фінансування відповідної програми, а також кошти, що надходять з інших джерел, у порядку, визначеному його статутом. У випадку досягнення мети його створення консорціум припиняє свою діяльність.

Як повідомлялося, урядовий законопроект "Про господарські об'єднання" (?5045) зареєстрований днями в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...