Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські моряки оголосили голодування

Середа, 12 серпня 2009, 21:17

Вісімнадцять українських моряків, які перебувають на борту заарештованого суховантажу на рейді грецького міста Пірей, оголосили голодування.

Так, за словами родичів одеситів - членів екіпажу, зараз на судні дві команди: одна з них мала змінити іншу. При цьому, "старому" екіпажу заборгували зарплату за рік, повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на одеські ЗМІ.

Моряки запевняють, що не можуть зійти на берег, так як це буде визнано порушенням і українцям на п'ять років заборонять в'їзд у Шенгенську зону.

При цьому матрос суховантажу повідомив, що "паливо закінчується, води в пластикових пляшках залишилося на кілька днів, з кранів ллється солона вода".

"Владі наплювати на наші проблеми, з судновласником зв'язку немає. Ми оголосили страйк і голодування, скоро напишемо на простирадлах SOS і вивісимо їх за борт. Додому їхати немає за що і немає з чим", - заявив моряк.

Разом з тим, директор крюінгових компанії Володимир Селезньов запевнив, що "це звичайна ситуація, коли суди заарештовують за якісь борги".

За його словами, члени команди повинні зв'язатися з міжнародними профспілками і дочекатися продажу суховантажу, який заплановано на 9 вересня. Селезньов додав, що забезпечувати екіпаж продуктами, паливом і водою зобов'язані портова влада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування