Лукашенко не розуміє, за що білоруси мають гинути

Середа, 12 серпня 2009, 21:35

Білорусь погодиться на створення колективних сил оперативного реагування лише на вигідних умовах.

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив під час робочої поїздки по Мінській області, повідомляє його прес-служба.

Він повідомив, що під час неформальної зустрічі глав держав - членів Організації договору про колективну безпеку 31 липня в Киргизії "були спроби порушити питання", чи підпише Білорусь документ зі створення КСОР.

"Я сказав: відповідь пряма - це моє питання, і я вирішу, коли і що підписувати. Чи прийме Білорусь головування в ОДКБ? І це рішення буде за мною", - сказав він.

Президент Білорусі наголосив, що його відмова від участі в московському самміті ОДКБ 14 червня зовсім не означає, що білоруська сторона проти інтеграційних процесів, у тому числі і у військово-політичній сфері.

"Але я ставлю питання: скажіть, що я маю захищати у вас, за що мають гинути наші хлопці, якщо раптом? За те, що нас до Росії на ринки не пускають? За те, що ми не можемо одержати енергоресурси з Казахстану, Таджикистану, Росії, за те, що нам загинають скажені ціни? Мертва тиша у відповідь", - сказав Лукашенко.

"Питання були, це природно. Проте був і мій жорсткий виступ з приводу того, що якщо ми збираємося гинути один за одного, то давайте не накатувати один на одного, давайте не "наїжджатимемо", давайте житимемо, як в одній державі, як це в Євросоюзі", - зазначив він.

"І зрозуміла тоді сама структура НАТО, що вони воюють один за одне. Там же немає ані бар`єрів, ані кордонів. Це виключено. Там сильні допомагають слабким. А у нас все навпаки в даній ситуації", - вважає білоруський лідер.

Лукашенко підкреслив, що все, що стосується білоруського головування в ОДКБ або підписання документів, - це право Білорусі, і "ми обов`язково їх підпишемо, якщо вони нам вигідні".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...