Мороз ще може підтримати Тігіпка на виборах?

Четвер, 13 серпня 2009, 11:24

Соціалісти ведуть переговори про підтримку на президентських виборах не тільки з Компартією, але й із бізнесменом Сергієм Тігіпком.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", Тігіпко ще в липні звернувся до лідера СПУ Олександра Мороза по підтримку на виборах.

"Тігіпко зрозумів, що без потужної структури на місцях йому не обійтися. Крім СПУ, він також звернувся до лідера Народно-демократичної партії Людмилі Супрун", - розповіло високопоставлене джерело в СПУ.

"І якщо ці переговори закінчаться успішно, СПУ і Народно-демократична партія підтримають Тігіпка на президентських виборах, а потім спільним списком підуть на парламентські вибори", - додав співрозмовник.

Однак Мороз про цей варіант однопартійцям відкрито не розповідав.

На засіданні Політради СПУ 12 серпня, представляючи проект резолюції з питання об'єднання лівих сил, він раз по раз жартував, зазначає газета.

"У документі не зазначено прізвище Петра (Симоненка – як єдиного кандидата в президенти від "лівих" сил), тим більше що й у рішенні КПУ немає прізвищ. А може, комуністи вирішать, що кандидатом буде патріарх Кирило (предстоятель Російської православної церкви)?"

У перерві засідання Мороз сказав газеті: "Я запропоную членам політради погодитися з необхідністю створення блоку лівих сил і в зв'язку з цим підтримати єдиного кандидата. Я не називаю прізвища, оскільки це питання ще буде обговорюватися".

Він також зазначив, що СПУ наполягатиме на підписанні угоди, у якій мають бути зафіксовані чіткі умови входження в блок і необхідні гарантії для його учасників.

На думку Мороза, "базою квотного представництва в блоці мають стати результати позачергових парламентських виборів 2007 року (тоді КПУ набрала 5,39%, СПУ – 2,86%), а на виборах у місцеві ради – результати виборів 2006 року". Тобто в єдиному парламентському списку представники СПУ збираються претендувати на 25% місць.

Між тим, під час обговорення проекту резолюції про об'єднання лівих сил, назва "Лівий блок" була замінена на "Лівоцентристський блок", а згадування про КПУ взагалі було знято, відзначає видання.

Крім того, говорячи про взаємодію СПУ з громадськими організаціями, Мороз сказав однопартійцям: "Уся ваша робота повинна викликати інформаційні хвилі, на гребені яких має бути вітрило СПУ".

Як відомо, у липні СПУ, а також партії "Справедливість", "Союз лівих сил" і Прогресивна соціалістична партія отримали пропозицію підтримати лідера КПУ Петра Симоненка як єдиного кандидата в президенти від лівих партій. В обмін це комуністи обіцяли майбутнім союзникам спільну участь у парламентських і місцевих виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:48
Керівники усіх відділів Samsung перейдуть на 6-денний робочий тиждень
10:39
фотоНа Донеччині за добу через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
Усі новини...