Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко тепер долає кризу в космосі

Четвер, 13 серпня 2009, 13:42

Уряд успішно реалізує антикризову програму у космічній галузі.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як заявив на брифінгу голова Національного космічного агентства Олександр Зінченко, обсяг фінансових ресурсів, який цього року залучений у вітчизняну космічну галузь, становить понад 2,5 млрд. грн.

"Уряд робить усе можливе для підтримки космічної галузі: цього року обсяг обігових коштів, з урахуванням канадського кредиту (на створення національної супутникової системи зв’язку), становитиме понад 2,5 млрд. грн", - зазначив він.

Як відзначив Зінченко, цьогорічний кошторис значно перевищує найбільший за роки незалежності України бюджет космічної галузі 2008 року, який становив 246 млн. грн.

За його словами, левова частина коштів буде спрямована на фінансування роботи провідних підприємств галузі, таких як КБ "Південне", Південний машинобудівний завод, ВАТ "Виробниче об’єднання "Хартрон", казенне підприємство "Арсенал".

Загалом 35 підприємств космічної галузі візьмуть участь у реалізації космічних проектів.

Голова НКАУ також повідомив, що загальний обсяг валової продукції по космічній галузі за перше півріччя 2009 року склав близько 91% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Тобто, за його словами, очікуваного падіння не сталося.

"Незважаючи на складну ситуацію, галузь витримає кризу", - запевнив Олександр Зінченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування