Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Vanco пропонує Тимошенко швидко помиритися

Четвер, 13 серпня 2009, 14:52

Vanco Prуckerchenska готова до переговорів з Кабміном про швидкий початок проекту з освоєння ділянки на шельфі Чорного моря.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

У повідомленні наголошується, що в Стокгольмі продовжується арбітражний процес, ініційований Vanco Prуckerchenska проти уряду України.

"Компанія впевнена в перемозі в цьому судовому розгляді, але замість судових тяжб вона все так само готова до наочних переговорів з Кабінетом міністрів щодо швидкого початку проекту з освоєння Прикерченської ділянки", - йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що не зважаючи на чинну угоду про розподіл продукції, підписану 17 жовтня 2007 року, готовність Vanco Prуckerchenska провести тривимірне (3D) сейсмічне дослідження на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря на території 4 200 кв. км., не на плани компанії пробурити 2 глибоководні свердловини протягом перших трьох років робіт, уряд Юлії Тимошенко "все так само безпідставно перешкоджає реалізації проекту".

Компаныя вказує, що втративши потенційну позицію лідера наприкінці 2007 року, Україна тепер істотно відстає від сусідніх держав в освоєнні глибоководних родовищ нафти і газу в Чорному морі.

"На жаль, нинішній уряд, як і раніше, займає все ту ж неконструктивну позицію, блокуючи наш проект. Саме тому Україна й надалі відставатиме від Туреччини і Румунії в освоєнні глибоководних родовищ нафти і газу в Чорному морі", – підкреслив президент Vanco Prуckerchenska Джим Баун.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала в жовтні 2007 р. з Кабінетом міністрів Угоду про розподіл продукції, яка видобуватиметься в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

21 травня 2008 року Кабінет міністрів прийняв рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.

17 липня 2008 року компанія Vanco Prуckerchenska розпочала арбітражний процес проти України відповідно до вимог Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольм (Швеція) стосовно конфлікту щодо УРП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: