Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ДАВ ВІДПОВІДЬ МЕДВЕДЄВУ

Четвер, 13 серпня 2009, 15:35

Президент Віктор Ющенко висловив розчарування недружнім характером звернення російського президента Дмитра Медведєва.

Про це йдеться у листі Ющенка до російського колеги, текст якого наводить прес-служба президента.

"Уважно ознайомився з Вашим листом від 6 серпня 2009 року. Буду відвертим, я дуже розчарований його недружнім характером", - зазначив Ющенко.

"Не можу не погодитися з тим, що в стосунках між нашими країнами є серйозні проблеми, проте дивно, коли Ви повністю виключаєте відповідальність за це з боку Росії", - наголосив він.

Водночас президент зауважив, що рішення Росії відкласти приїзд нового посла "не сприятиме конструктивному розвитку" відносин.

Він також вкотре наголосив на своїй готовності вести діалог за столом переговорів.

"Цей заклик залишається актуальним і сьогодні. На жаль, раніше у відповідь я отримував лише запрошення на участь у скачках на приз президента Росії та інших багатосторонніх заходах. Сподіваюся, що цього разу Ваша реакція на нього буде конструктивною", - зазначив Ющенко.

"Я впевнений у гарному майбутньому українсько-російських відносин, які базуються на глибоких традиціях дружби та добросусідства між народами наших двох країн і які очевидно є міцнішими, ніж інтереси окремих політичних кіл, та не залежать від ситуативної кон'юнктури політичного моменту", - додав президент.

Глава держави також відзначив, що Україна продовжує залишатися прихильником широкої співпраці з Росією "на основі взаємної поваги, рівноправ'я, шляхом підтримання конструктивного діалогу, в тому числі і на найвищому рівні".

Цей лист президента в четвер передав т.в.о Міністра закордонних справ України Володимир Хандогій тимчасовому повіреному у справах РФ Всеволоду Лоскутову

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: