Кабмін скаржиться, що Ющенко не дає Тимошенко заробити гроші

Четвер, 13 серпня 2009, 15:48

Кабмін звинувачує президента в незаконному зупиненні рішень, що призводить до ненадходження грошей до бюджету.

Про це йдеться в заяві прес-служби Кабміну.

В Кабміні нагадують, що Конституція передбачає повноваження президента зупиняти дію актів уряду з мотивів їх неконституційності.

"Проте у переважній більшості випадків зазначене конституційне повноваження глави держави використовується як механізм блокування здійснення Кабінетом міністрів повноважень", - йдеться в заяві.

В ній вказується, що президентом було зупинено дію 75 актів Кабінету Міністрів, з них 36 постанов і 39 розпоряджень.

При цьому Конституційний суд відмовив у відкритті проваджень за 12 поданнями президента, у 20 випадках президент сам відкликав свої подання, 1 раз КС відмовив у відкритті провадження через непідвідомчість.

Крім того, президент "систематично після відмови колегією суддів у відкритті конституційного провадження у поданих справах, але до розгляду даних питань на засіданні КС , відкликав свої конституційні подання", - зазначають у Кабміні.

Там наголошують, що таким чином президент "фактично блокує реалізацію актів Кабміну, "призводить до ненадходження значних коштів до державного бюджету, негативно впливає на здійснення антикризових заходів уряду та свідчить про зловживання Президентом України своїм повноваженням".

Раніше секретаріат президента повідомив, що за 27 місяців діяльності уряду Тимошенко президент видав 58 указів про зупинення актів Кабміну.

У секретаріаті президента наголосили, що при застосуванні права вето на акти Кабінету Міністрів президент насамперед "має на меті уникнення загроз енергетичній та економічній безпеці держави та недопущення корупційних діянь".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News