Ющенко зіграв з Медведєвим у "пінг-понг" - експерт

Четвер, 13 серпня 2009, 18:43

Відповідь президента Віктора Ющенка на заяву президента РФ Дмитра Медведєва є виваженою і доволі адекватною ситуації.

Про це заявив політолог Андрій Єрмолаєв.

Він вважає, що Ющенко своєю відповіддю Медведєву зіграв з ним у "пінг-понг", перекинувши ініціативу подолання напруженості у відносинах між двома країнами російській стороні.

"Ющенко обрав миролюбний тон. У деяких питаннях він давав пояснення, в деяких намагався атакувати, в інших виправдовувався. У будь-якому разі він відповів по суті практично на всі позиції, що містилися у зверненні Медведєва", - сказав політолог.

Він наголосив, що президент в такій складній ситуації не став уникати відповіді.

Затримку реакції Ющенка експерт пояснив необхідністю взяти паузу для вивчення думок політиків, експертів та обрання найбільш оптимального, важеного варіанта відповіді.

"В якості пробного кроку було використано заяву Віри Ульянченко. При цьому Ющенко не став застосовувати радикальний, негативний підхід, закладений у позиції Ульянченко, як представника партії "Наша Україна". Ющенко більш миролюбний", - вважає Єрмолаєв.

На його думку, головним недоліком відповіді глави держави є її пасивність.

"Ющенко, фактично, зіграв у "пінг-понг" – цей прийом він часто застосовує. Він надав пояснення і відповів на претензії Медведєва, але нічого не запропонував, перекинувши м’яч на сторону Росії", - пояснив політолог.

Єрмолаєв вважає, що такою позицією український президент не став роздмухувати конфлікт, але й не запропонував виходу із ситуації.

"Відносини, як були заморожені, такими й залишаються. Питання залишається відкритим", – констатував експерт.

Як зазначив Єрмолаєв, Ющенко необхідно було б обрати конструктивнішу позицію і запропонувати конкретні кроки: консультації, зустрічі, переговори.

"Своїм листом Ющенко нікого не здивував. Він залишився "натовцем", активним прибічником нових гуманітарних ініціатив, зберіг свою прихильність Заходу. Водночас, підтвердилася його критична оцінка, пов’язана із пасивністю та безініціативністю цього політика", - резюмував Єрмолаєв.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування