Екс-суддя Зварич звинувачує керівників держави у махінаціях

Четвер, 13 серпня 2009, 19:03

Екс-суддя Ігор Зварич звинувачує деяких керівників держави в здійсненні махінацій на останніх виборах.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю Фокусу.

"Зварич зараз багато цікавого говорить. І ще наговорить. Мабуть, сподівався, що його почнуть рятувати. І якщо цього порятунку не відбудеться, Зварич напевно буде мстити", - сказав він.

"Зварич звинувачує деяких керівників держави в здійсненні махінацій на останніх виборах. У тому числі вважає, що його гірка доля - це результат помсти керівництва країни за те, що він відмовився виконувати деякі незаконні рішення", - зазначив Кузьмін.

На питання, кого саме звинувачує екс-суддя, заступник генпрокурора відповів: "Загляньте в телевізор, деякі серйозні політичні гравці є і у свідченнях Зварича. Аж до верхівки держави".

"В усякому разі, є письмова офіційна заява Зварича, у якій він пов'язує свій арешт з виборами і паном Олійником - на той момент головою Львівського штабу "Нашої України", колишнім заступником глави секретаріату президента", - заявив Кузьмін.

Крім того, він заявив, що екс-заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець може мати компромат на посадових осіб.

"Він міг акумулювати у себе компрометуючі документи на дуже широке коло посадових осіб, тому складно розмірковувати про те, допомогли йому втекти по дружбі, від страху або з політичних міркувань", - сказав Кузьмін.

"Отже, не можна виключити можливість появи перед президентськими виборами якихось "плівок Дурдинця". Чекати-то залишилося недовго", - заявив заступник генпрокурора.

"У відношенні Дурдинця порушено кілька кримінальних справ. Частина з них закрита судами, законність цих рішень оскаржується прокуратурою. Частина кримінальних справ, як і раніше, розслідується", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування