Тимошенко гробить економіку України - ПР

Четвер, 13 серпня 2009, 20:34

Уряд Юлії Тимошенко "гробить економіку країни, не залишаючи своєї політикою шансів на вихід з кризи".

Про це заявив депутат-регіонал Микола Азаров, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Днями Тимошенко гнівно заявила, що 16% ставка рефінансування НБУ неадекватна. Це вірно, ніде у світі у розпал кризи ставки не підвищують, навпаки, намагаються здешевити ресурси для реального сектора", - зазначив він.

"Але хто ж насправді диктує дорожнечу грошей в Україні? Так, свою лепту вносить НБУ, але задає тон уряд Тимошенко", - вважає депутат.

Він вважає, що Тимошенко "треба нагадати, що не далі як у липні нинішнього року, гарячково намагаючись наповнити дірявий бюджет, саме її уряд випустив річні облігації внутрішньої державної позики з дохідністю 27,5% і трирічні ОВДП з прибутковістю 29%".

"По-перше, це рекордно дорогі урядові запозичення за останні 10 років, і, випустивши їх, Тимошенко почала будувати таку ж боргову піраміду, яка завалилася у 1997-98 роках, привівши до дефолту за внутрішніми зобов'язаннями", - заявив Азаров.

"По-друге, таким чином уряд визначив ціну кредитних ресурсів для економіки - не менше 27,5%, а в умовах кризи це означає банкрутство цілих галузей економіки", - вважає він.

"По-третє, випустивши такі ОВДП, уряд Тимошенко в черговий раз знекровив кредитні ресурси банківської системи, вилучивши оборотні кошти у підприємств", - йдеться у заяві.

"Якщо додати до цієї картини те, що уряд Тимошенко разом з Нацбанком безслідно і безцільно переварити вже 3 транши кредиту МВФ, то вийде "картина маслом": Україна як ніколи за свою історію - у боргах, а Тимошенко - у шовках", - зазначив регіонал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування