Ющенко не став з'ясовувати "хто крутіше на районі"

Четвер, 13 серпня 2009, 21:20

Відповідь президента Віктора Ющенка на заяву президента РФ Дмитра Медведєва гідний рівня глави держави.

Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, зазначивши, що відповідь Ющенка неадекватна тональності звернення його російського колеги з обвинуваченнями на адресу українського керівництва.

"Змагатися у режимі голосної дипломатії немає сенсу. Взагалі безглуздо втягуватися у цю гру під назвою "хто крутіше на районі", - сказав Карасьов.

Політолог упевнений, що Ющенко і не потрібно було "втягуватися в цю війну слів".

"Дипломатія повинна бути не голосною, а гнучкою. Тим більше, нам не треба демонструвати комплекси великої держави, яка піднімається з колін. Ми просто повинні підкреслити, що якщо ви піднімаєтеся з колін, то це не означає, що Україна повинна стояти на колінах" , - зазначив Карасьов.

Відповідаючи на питання про те, якою буде реакція Росії на пропозицію конструктивного діалогу, політолог підкреслив, що відповідь Ющенка може здатися Росії незвичною, а м'якість навіть обурити.

"Для російського політичного класу, мабуть, якось не звичні м'які, вивірені відповіді...вони, напевно, очікували, що Ющенко буде писати листа у стилі картини "Запорожці пишуть листа турецькому султану" з усіма емоційними та іншими, не менш експресивними мізансценами", - сказав політолог.

У цьому контексті Карасьов зазначив, що швидше за все, російська сторона буде не стільки здивована, скільки обурена такою відповіддю.

"Здивовані, і, мабуть, навіть обурені. Тому що як же це так? Це можуть сприйняти, як фактично ігнорування. Для того, щоб втягуватися у подальший геополітичний пінг-понг, Ющенко фактично йде від цього...до президентських виборів. І в цьому його можуть навіть звинуватити - у відсутності жорсткості", - констатував політолог.

Карасьов також висловив думку, що до президентських виборів в Україні у 2010 році зустрічей на вищому рівні не буде.

На думку політолога, російська сторона буде очікувати "що і в якому напрямку зміниться в Україні після президентських виборів...і тоді вже буде дана відмашка повноцінним дипломатичним відносинам між Україною та Росією, у тому числі і на рівні президентів".

Крім того, політолог зазначає, що з українського боку не буде жодних зволікань з врученням вірчих грамот посла РФ у Києві Михайла Зурабова.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...