У МЗС кажуть, що Кремль дивно поводиться

Четвер, 13 серпня 2009, 22:31

Указ про призначення Михайла Зурабова послом Росії в Україні був підписаний до того, як Москві повідомили про згоду Києва на його призначення.

Про це заявило джерело в МЗС України.

"В українських дипломатичних колах тільки наростає здивування з приводу плутанини, яка спровокована російською стороною навколо призначення Зурабова", - сказав він.

"Виникає багато питань з приводу поширеної прес-службою президента РФ інформації про те, що указ про призначення посла був підписаний ще у середу, 5 серпня", - заявив співрозмовник.

Він пояснив, що хоча агреман і був підписаний президентом України 5 серпня, але нота, яка повідомила Москві про згоду української сторони на призначення Зурабова, була вручена тимчасовому повіреному у справах РФ в Україні Всеволоду Лоскутову у МЗС тільки 6 серпня о 10 ранку.

"І, наскільки відомо, ні по яким офіційним каналам російську сторону раніше даного часу по цьому питанню не інформували", - підкреслив співрозмовник.

Він додав, що виходячи з цієї ситуації, російський президент підписав відповідний указ на основі відомостей, отриманих не з офіційних дипломатичних джерел, що є безпрецедентним для практики міжнародних відносин.

"Викликає здивування і те, що на момент, коли було зроблено відповідну заяву прес-служби Кремля, ні на сайті президента Росії, ні в якому-небудь іншому офіційному джерелі указ про затвердження Зурабова оприлюднений не був, хоча, як правило, такі документи вступають у силу після оприлюднення. Все це дуже дивно", - додав він.

Але не дивлячись на все це, за словами дипломата, сам факт затвердження Зурабова на посаді посла українська сторона вітає і розглядає як конструктивний крок, спрямований на зниження напруженості у двосторонніх відносинах.

Як відомо, у четвер прес-служба Кремля повідомила про призначення Зурабова послом в Україні.

Пізніше Кремль уточнив, що відповідний указ президента РФ був підписаний ще 5 серпня, тобто за кілька днів до того, як Медведєв направив своє відкрите послання Ющенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...