У Раді хочуть жорстко відповісти Медведєву. Коаліції грозить тріщина?

П'ятниця, 14 серпня 2009, 09:46

Депутат Тарас Стецьків запропонує партнерам із БЮТ і Блоку Литвина прийняти у Верховній Раді резолюцію щодо заяв президента РФ Дмитра Медведєва.

Стецьків пропонуватиме ухвалити її 1 вересня, у перший день нової сесії ВР, пише газета "Сегодня".

"Це має бути чітка заява: неприпустимо, щоб Росія втручалася у внутрішні справи України", - сказав він.

Утім, із цим навряд чи погодиться багато хто з його колег, пише газета.

Так, депутат від "Самооборони" Володимир Ар’єв вважає, що реагувати на подібну заяву не варто: "Це все одно, що відповідати собаці, яка гавкає за парканом".

Політологи не виключають, що "тріщина" усередині "НУ-НС" через це питання може позначитися на всій коаліції.

"Торік ми вже переживали подібне: коли від БЮТ вимагали осуду дій у Грузії, а Тимошенко мовчала. Тоді це призвело до розвалу коаліції", - каже політолог Кость Бондаренко.

"Не виключено, що Віра Ульянченко спробує змінити керівництво фракції, розбурхати ту частину "Нашої України", яка входить до коаліції", - додає він

У свою чергу, політолог Володимир Корнілов вважає, що протимошенківська частина "НУ-НС" не робитиме "вибриків": "Вони всі прекрасно розуміють, що у випадку дострокових виборів вони в Раду не потраплять. А так вони вже давно пригрілися під БЮТ".

Проблеми в коаліції, на думку експерта, можуть початися, тільки якщо з Тимошенко розсваряться, наприклад, Коломойський, Третьяков чи Луценко – але про це поки не йдеться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування