Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук пояснив, чого домагався Медведєв

П'ятниця, 14 серпня 2009, 12:11

Перший президент України Леонід Кравчук вважає метою заяви президента РФ Дмитра Медведєва вплинути на вибори глави держави в Україні.

"РФ намагається зорієнтувати українську політичну еліту та виборців таким чином: щоб у нас із Росією складалися дружні відносини, з тим, аби встановлювалися прийнятні ціни на енергоносії, - подумайте, кого ви повинні вибирати", - сказав він в інтерв'ю газеті "День".

"Підкреслити саме це, на мій погляд, і було ключовою метою російського президента", - додав Кравчук.

Екс-президент зазначив: "Я роблю висновок, що Росія дійшла до межі, вирішивши використати агресивно-наступальні дипломатичні й політичні дії відносно України".

"Не можу сказати, що фактів, наведених Медведєвим, не було. Можливо, вони подані дуже емоційно, дуже акцентовано, інколи - перебільшено, але вони є. Ці факти діляться на дві частини", - зауважив Кравчук.

Перша, за його словами, це "наші внутрішні питання (мова, газопровід, НАТО)". "Це наші проблеми, які має вирішувати і вирішуватиме виключно український народ і влада. Більше ніхто", - підкреслив Кравчук.

"Так само і з виборами. Президентом стане той, за кого проголосує більшість українського народу. В Росії, слава Богу, наш президент не обиратиметься", - додав він.

Друга частина, за словами Кравчука, "базування Чорноморського флоту". "Є двостороння угода, яку необхідно уточнювати, тлумачити, виконувати. Але проблема в тому, що Росія не хоче ділити це на дві частини, вона подає все в одному контексті - з позиції держави-керівника СНД", - додав екс-президент.

Кравчук зауважує: "Незрозуміло, на чому ґрунтується рішення Медведєва брати на себе право радити нам, учити нас, диктувати нам, натякати на те, що в Україні повинна бути інша влада тощо".

"За задумом своїм виступ Медведєва має неконструктивний характер і не направлений на усунення існуючої в наших відносинах кризи. Це широкий проект, який формувався не сьогодні, а ще за часів Єльцина. Його суть - не випустити Україну ні за які гроші з сфери російського впливу", - стверджує екс-президент.

У цьому контексті він нагадав приїзд Патріарха Кирила, повернення його до Москви та інформацію, донесену керівництву.

"Я певен, що послання Медведєва невипадкове. Тут слід врахувати доповідь (а я це інакше назвати не можу) Кирила Медведєву, пригадати річницю війни на Кавказі. Все це дало поштовх президентові Росії до думок про "неслухняну" Україну й того, яким чином поставити її на місце", - пояснив Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...