Судно з гнилим м'ясом піде після Дня Незалежності

П'ятниця, 14 серпня 2009, 13:21

Судно "Берікс" із зіпсованим м`ясом буде відремонтовано до 25 серпня, після чого залишить територіальні води України.

На це розраховують у Мінтрансі, зазначив на прес-конференції заступник міністра транспорту та зв`язку – голова "Укрморрічадміністрації" Михайло Чубай.

За його словами, ремонт судна проводиться під наглядом російського регістра, графік ремонту виконується в повній мірі, повідомляє УНІАН.

"Я сподіваюся, що після закінчення ремонту, до кінця місяця, судно піде за призначенням, залишить територіальні води України", - додав Чубай.

За його словами, міжнародні закони зобов`язують Україну відремонтувати аварійне судно.

Він також сказав, що вантаж знаходиться в замороженому стані й не становить небезпеки.

Як відомо, з 31 липня 2009 року судно "Берікс" перебуває в Одеському морському торговому порту, де проводиться його ремонт.

Судно вийшло з порту Поті до Туреччини 22 листопада 2008 року. Наприкінці грудня на судні оголосили аварійний стан, його відремонтували на одному з підприємств Миколаєва.

У лютому судно вийшло з Миколаєва у напрямку Туреччини, проте стало на аварійну зупинку в Іллічівську.

У березні Держкомітет ветмедицини запропонував повернути вантаж судна "Берікс" відправнику або вирішити питання його утилізації в Україні за згодою власника.

За одними даними, м`ясо зіпсувалося в дорозі, оскільки зламалися холодильники, за іншими даними - термін придатності замороженого м`яса закінчився ще кілька років тому. Для такого вантажу порти України закриті. Весь цей час "Берікс" дрейфував біля українських берегів.

1 червня "Беріксу" було заборонено проходження на територію України. Проте, судно намагалося стати на якір у Миколаєві, Керчі, Іллічівську.

Останнім перед Одесою був порт "Південний", при цьому в липні капітан "Берікса" вже в ультимативній формі вимагав зняти з судна чотирьох членів екіпажу (на борту перебували 12 членів екіпажу - громадян України).

На початку липня судно "Берікс" оглянула інспекція державного портового нагляду порту "Південний", за результатами огляду судно визнано непридатним для плавання й таким, що може бути доставлене до місця проведення ремонту лише за допомогою буксира.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування