Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіоналу не сподобалося, що Ющенко "виправдовується" перед РФ

П'ятниця, 14 серпня 2009, 14:25

У Партії регіонів називають виправдувальним тон листа-відповіді президента Віктора Ющенка президенту РФ.

"Мені абсолютно не сподобалася запізніла тональність виступу", - заявив регіонал Михайло Чечетов у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Він (Ющенко) виправдовувався, як школяр, що нашкодив. Але ж аргументів серйозних для виправдань немає", - вважає депутат.

За його словами, звернення президента РФ його українському колезі було пронизано "болем душі і серця" за двосторонні відносини, що різко погіршилися.

Крім того, на думку депутата, виправдувальний тон листа Ющенка "не до лиця" українському президенту.

Чечетов вважає, що Ющенко у своєму листі мав не тільки визнати непросту ситуацію в двосторонніх відносинах, а також сказати про те, що "багато дров наламали", у тому числі і з української сторони.

Він зазначив, що у своєму листі Ющенко міг би сказати, що усвідомлюючи прагнення українського і російського народів до дружби, він, як президент, зі своєї сторони буде робити усе для відновлення нормальних відносин.

"І, розуміючи, що я (президент України) уже не буду президентом, і, будучи реальним кандидатом у президенти України, як настанови буду говорити, що головною метою зовнішньої політики України має бути реанімація нормальних добросусідських відносин з Росією", - заявив Чечетов.

Крім того, він вважає, що Ющенко у своєму листі як жест доброї волі міг би підтримати позицію Партії регіонів про внесення змін у Конституцію норми про позаблоковий статус України.

Чечетов також додав, що Ющенко міг би заявити про намір ініціювати переговори з РФ про пролонгацію перебування Чорноморського флоту РФ на території України ще на 10 років, до 2027 року, і зниження ставки орендної плати за його базування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування