Симоненко звинувачує Ющенка в брехні та неадекватності

П'ятниця, 14 серпня 2009, 15:24

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає неадекватною відповідь президента Віктора Ющенка своєму російському колезі.

"Відповідь Ющенка Дмитру Медведєву настільки ж не адекватна, як і вся його діяльність на посаді президента України", - заявив Симоненко, слова якого цитує прес-служба КПУ.

Лідер комуністів звинуватив Ющенка в тому, що за час президентства той "так і не виконав жодної своєї обіцянки".

"А п'ятиріччя його правління запам'яталося лише голосними корупційними скандалами, політичними сутичками колишніх соратників, грубим попранням Конституції і неповагою до волі українського народу", - підкреслив лідер КПУ.

Коментуючи питання російської мови в Україні, Симоненко заявив: "Не Росія, не Кремль, а громадяни України б'ють на сполох і вимагають припинити знищення шкіл з російською мовою навчання, вимагають дотримання своїх прав на вільний вибір".

"І ця проблема стосується не тільки російської мови, - це стосується всіх мов національних меншин в Україні. Давайте проведемо референдум і нехай людей скажуть бути чи не бути російській мові другою державною", - запропонував він.

Лідер комуністів також заявляє, що президент Ющенко "відверто бреше щодо законності продажу зброї Грузії", і посилається на докази комісії ВР про те, що зброя нібито продавалася незаконно.

Ще однією "відвертою неправдою президента Ющенка", на думку лідера КПУ, є його позиція щодо свободи віросповідання в Україні і невтручання держави в особі Ющенка та його оточення в справи церкви.

"Я переконаний, що дуже скоро піде в політичне небуття націоналістичний режим Ющенка, фінансований міжнародною реакцією і доморослим криміналітетом, а дружба і співробітництво між нашими країнами, між народами України та Росії будуть міцніти і розвиватися", - заявив Симоненко.

"Принаймні, комуністи зроблять усе, щоб було саме так", - додав лідер КПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...